Gazet van ANTwerpen

Foto: wf
Ellen en Kevin: “We hopen dat Antwerpenaren massaal laten zien hoe trots ze zijn om vANTstad te zijn.”

ANTWERPEN - Grafisch vormgever Kevin Vlyminckx (31) en partner Ellen Verschooren (29) brengen samen een nieuwe kledinglijn op de markt. Met vANTstad brengen ze een ode aan hun geboortestad.

Kevin Vlyminckx is in het dagelijkse leven grafisch vormgever bij graFISH design. Omdat zijn partner Ellen Verschooren (visual merchandiser) eveneens een creatieve achtergrond heeft, besloten ze samen een nevenproject te lanceren. Met vANTstad wil het duo de fierheid van de Antwerpenaar aanspreken.

 


“Een Antwerpenaar is trots op zijn stad en drukt dat graag uit”, zegt Vlyminckx. “Om te beginnen kiezen we voor moderne T-shirts die voor iedereen toegankelijk zijn. Ze zijn melange grijs en hebben een opdruk in wit met verschillende grijstinten. In ieder ontwerp komt het opschrift vANTstad prominent naar voor.”

 

Online

De nieuwe Antwerpse kledinglijn is met de start van het nieuwe jaar online gelanceerd. “Omdat mensen meer en meer online kopen, gaan we voor een webshop”, zegt Verschooren. “Om ons product te laten leven, lanceren we een Facebookwedstrijd waarbij bezoekers ons eerste gedrukte exemplaar kunnen winnen. Eens we onze draai hebben gevonden, bekijken we of we onze collectie kunnen verdelen via pop-upstores en/of andere winkels.”

De eerste T-shirt, de vANTstad initial, kost 25 euro.

 

www.vANTstad.com - Facebook & Instagram @vANTstad.antwerp

 

De Morgen

STEDEN SPRINGEN ALLEMAAL OP DE KAR VAN CHAUVINISTISCHE MODE

 

Deze week lanceerde een Antwerps koppel een kledinglijn als ode aan hun stad. Brussel, Gent en Leuven hadden al dergelijke initiatieven. Want lokaal is weer helemaal in. En de drang naar identificeren doodgewoon.

 

Bij de start van het nieuwe jaar lanceert een creatief koppel uit Antwerpen de kledinglijn vANTstad. "Een Antwerpenaar is trots op zijn stad en laat dat graag zien", klinkt het. Maar eigenlijk geldt dat ook voor de Brusselaar, Gentenaar of Leuvenaar. Overal duiken kleine initiatieven op van grafici die hun stad op textiel willen eren.

...

 

 

 


Whatmatters.be

RECHT vANTstad!

Bij Whatmatters zijn we beide ‘van ‘t stad’, dat kunnen we niet wegsteken. Terwijl Jens is verkast naar het liefelijke Geel, blijf ik verknocht aan Antwerpen. Je bent een Sinjoor of je bent het niet natuurlijk.

 

Die liefde voor het stad moeten Kevin Vlyminckx en Ellen Verschooren ook voelen, anders kom je niet met een kledinglijn met de naam vANTstad op de markt. Voor de 2 creatievelingen is het voorlopig nog een nevenproject, maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen.

In hun eerste t-shirts komt de naam vANTstad in elk geval prominent naar voor. Voorlopig zijn ze er in het grijs met verschillende kleuren opdruk, maar er wordt al gedacht aan een volledige collectie. Bestellen kan je de t-shirts via de webshop, terwijl er ook wordt uitgekeken naar pop-ups shops en winkels die het label willen verdelen.

Er is natuurlijk ook Facebook & Instagram. Een must have voor elke fiere Antwerpenaar. En als je niet van ‘t stad bent, stiekem wil je toch ook gewoon erbij horen?

 


Teinte folie

BLOG ABOUT vANTstad!

Misschien kwamen jullie deze naam al tegen op social media, misschien ook niet. Ik vind in elk geval dat jullie deze beter moeten leren kennen. Daarom stel ik jullie vandaag dit merk voor. VANTstad is een merk voor iedereen als ik. Jullie lazen al eerder artikels over  Den Antwerpenaar. Het is dus meer dan duidelijk dat ik trots ben op mijn stad en met plezier enkele vraagjes loslaat op de creatieve genieën hierachter.

 

Oprichters Kevin en Ellen weten maar al te goed dat wij vrij tot zeer trots zijn op ons Antwerpen en dat niet onder stoelen of banken steken. Ik hoor het ze al denken. Waarom laten we het dan niet in koeien van letters op een T-shirt printen? Deze leuke en (toch enigzins) grappige T-shirts zijn het gevolg. Voor slechts 25 eur scoor je jouw exemplaar in hun webshop.


Kevin is grafisch vormgever en Ellen visual merchandiser. Dit in combinatie met hun drang naar ondernemen en creativiteit leidde tot de lancering van vANTstad. Dat het aanslaat is een understatement. Ze wisten me te vertellen dat ze de mening van hun klanten heel belangrijk vinden. Ze vroegen dan ook “Wat wilt gij vANT stad?” op hun Instagrampagina. Een T-shirt, een hoodie of een muts? You name it!

Toen ik hen vroeg naar de toekomstplannen voor hun merk, kreeg ik het volgende advies.

Met de vANTstad initial t-shirt hebben we met één model een veilige start genomen. We hebben nu wel al een plan voor 2017 klaar… Helaas kunnen we hierover nog niet al te veel vertellen. Wat we al wel kwijt kunnen, is dat we momenteel hard werken aan de lancering van een sweater, daar is veel vraag naar. We hopen deze dan ook snel te kunnen lanceren. Voor onze verdere plannen raden we jullie aan om ons op de voet te volgen!

Check dus zeker de Facebookpagina. Jullie zullen trouwens nog vaker artikels lezen die te maken hebben met onze geliefde stad. Zoals elke student is het nu bloktijd, maar vanaf februari staan er weer nieuwe projecten op de agenda.

 

XOXO,

Laura

Dinsdag 17 januari 2017 door Teinte Folie - Laura De Timmerman